Николинка Благова от Пазарджик е щяла да получи в четвъртък италианско

...
Николинка Благова от Пазарджик е щяла да получи в четвъртък италианско
Коментари Харесай

Българката Нина изчезна безследно в свлачище

Николинка Благова от Пазарджик е щяла да получи в четвъртък италианско поданство
Засега е доказана една жертва, търсят 11 души в Италия

Била сервитьорка, събрала се с началник на ресторант

Българката Николинка Благова, наричана от всички Нина, е измежду единайсетте души, безследно изчезнали в помлялото остров Иския свлачище - заяви в неделя най-тиражираният италиански ежедневник “Кориере каузи сера ”. Трагедията се завихри на разсъмване в събота, когато вследствие на проливни дъждове от планинското нагорнище над курорта Казамичола Терме се откърти голяма земна маса и потегли като кална река към морето, помитайки всичко по пътя си. Според авторитетния вестник сънародничката ни е на 54 години, родом е от Пазарджик, а двете є деца живеят у нас и са задомени.



Хиляди пожарникари и доброволци и през днешния ден продължиха интервенцията в Иския, още има вяра и българката да бъде открита жива.



“Кориере каузи сера ” прецизира, че въпреки да била пристигнала още момиче в Иския, с цел да работи като сервитьорка, в този момент Николинка била пристигнала на острова преди три-четири дни за сбъдването на нейна огромна фантазия - придобиването на италианско поданство. Защото сега тя живеела в Германия с кореняка-островитянин Винченцо Сенезе, с който се залюбила преди време, до момента в който разнасяла манджи и питиета в ресторанта му. Преди да се събере с него обаче Николинка идвала на острова единствено за 4-5 месеца, т.е. за туристическия сезон, имала си мъж в България, на който била родила две деца и изпращала огромна част от припечеленото на фамилията си. По-късно, когато наследниците є пораснали, дамата се била развела и заживяла с огромната си обич Винченцо, който с изключение на в Иския, имал кръчми в Палма де Майорка и в Германия.

И там, в Германия, двамата живеели от няколко години, като обаче другата огромна обич на Николинка - Иския, я била подтикнала преди време да подаде документи за италианско поданство. И сънародничката ни щяла да го получи в четвъртък на публична гала в кметството на Казамичола Терме, след което считала да се върне в Германия, с цел да отпразнува сбъдването на фантазията с Винченцо, останал там, с цел да бди над общия им ресторант.

Всекидневникът написа още, че племенникът на Винченцо - практикуващият в Иския юрист Агостино Яконо, към този момент го бил уведомил, да чака най-лошото, защото спътничката му в живота е измежду безследно изчезналите в калта и камънаците на естественото злополучие. “Кориере каузи сера ” обаче не крие вярата си, че сънародничката ни може още да е жива и стотиците пожарникари, служители на реда и доброволци на гражданска защита да я извадят от лапите на гибелта, както доста други “отписани ” в събота сутринта островитяни. Тогава по обяд министърът на инфраструктурата Матео Салвини заяви за осем сигурни жертви вследствие на бедствието, само че до вечерта на същия ден Министерството на вътрешните работи удостовери публично кончината единствено на една жена на 31 години. Някак по подигравка на ориста в началото в нейните тленни остатъци бе припозната Николинка Благова, като тогава медиите в Неапол започнаха да приказват за нея, само че след това се оказа, че изваденият от калта мъртвец е на хубавата продавачка от Иския Елеонора Сирабела. И вярата нашата сънародничка да бъде открита жива и здрава остана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР